06 Jan

Bloodway ”The Skeleton Key”

Bloodway--prima-piesa-online--coperta-si-tracklistul-materialului-de-debut

Bloodway “The Skeleton Key

“Sunstone Voyager And The Clandestine Horizon” EP (I, Voidhanger Records – 2014)

Bloodway: Costin Chioreanu, Mihai Andrei, Alex “Para” Ghita

inregistrat, mixat si masterizat la Next Dog Studio de Marius Costache https://soundcloud.com/i-voidhanger-records/bloodway-the-skeleton-key

Aceasta este prima piesa pe care am compus-o impreuna ca trupa, este in acelasi timp piesa ce deschide materialul de debut, asa ca ne-am decis sa incepem cu inceputul. Conceptual vorbind, “The Skeleton Key” este cheia capabila sa deschida orice lacat, datorita structurii sale reduse la esenta.

Piesa este o invitatie la o cautare din ce in ce mai in adancime in lumea sinelui, pentru a gasi esenta. Cu cat vei fi mai aproape de esenta, cu atat vei obtine rezultate mai pure…si numai acea puritate, poate actiona asemenea unei “Skeleton Key”. “, mentioneaza Costin (voce, chitara)

Despre perioada inregistrarilor discului Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon, producatorul Marius Costache declara: “Am lucrat cu Costin la numeroase proiecte muzicale, dar cred ca Bloodway este proiectul care reuseste sa comprime tot ce a facut pana acum intr-o singura viziune clara. Pe partea de productie, nu a existat nici o dorinta de a suna ca cineva anume, dar nici nu a fost lasat ceva la voia intamplarii. Sunetul doar a servit muzica si nimic mai mult. Trupa a venit bine pregatita pentru a intra in studio, stiind clar ce vor sa faca. Am si experimentat diverse efecte, pe partile mai stranii , unde din cauza unor gusturi similare totul a mers foarte repede.

Am crescut trupa asta intr-o sala de repetitii simpla, folosind un setup simplu, fara mari complicatii, fara a fi asistati de computere sau tot felul de device-uri complexe. De aceea, atunci cand am intrat in studio am decis sa tragem tobele fara metronoame, pentru a pastra adevaratul vibe al trupei. A fost o nebunie sa tragem bassul si chitarile peste acele tobe salbatice, dar in final a fost singura cale ca sa atingem acest nivel de expresivitate muzicala“, adauga Costin. “Stiam ca Marius poate sa faca trupa asta sa sune exact asa cum doream. Se pare ca ne-a citit gandurile!

Odata cu premiera primei piese Bloodway, trupa si casa de discuri fac publica si coperta E.P.-ului. Povestea transpusa intr-o serie de imagini ce se regasesc in booklet-ul CD-ului Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon va constitui si subiectul urmatoarei expozitii de grafica semanta Costin Chioreanu. Expozitia se va numi “Clandestine Horizons” si va avea vernisajul pe data de 7 Martie 2014, in Milano, Italia – Santeria (Via Ettore Paladini 8) – mai multe detalii aici:http://www.santeriamilano.it/before/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *